Recensies ... ... dan hoor je het ook eens van een ander

 

Op Bol.com:

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren aanrader!

2 december 2012 | Door: NicolinevanRoozendaal | Amsterdam

Een aanrader voor adviseurs, zzp-ers, projectleiders, werknemers en leidinggevenden.
Inspirerend geschreven, praktisch met veel goede tips.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg, Verrassend.

 


Nog een recensie op Bol.com:

"De auteurs houden ervan als professionals meer plezier hebben in en resultaten boeken met hun werk. In de afgelopen jaren hebben ze velen van hen getraind om leiding te nemen in de relatie met de opdrachtgever. De daarmee verkregen inzichten komen via dit boek voor een breed publiek beschikbaar. Als professionals zien de auteurs mensen die kennis hebben van een specifiek vakgebied; ze kunnen door leiding te nemen meerwaarde creëren, zowel voor zichzelf als voor de organisatie waarin ze werken. Hoe je dat kunt bereiken wordt concreet en praktisch gericht uitgelegd. Wat betekent leidingnemen? Zorg voor een goede intake van een opdracht! Wees duidelijk tijdens de uitvoering van een opdracht (stel doelen, vergader effectief, weet om te gaan met weerstand). Besteed aandacht aan de afronding (evalueer, anticipeer op vervolgopdrachten). En maak gebruik van de gereedschapskist die de auteurs aanbieden (luisteren, doorvragen, de kracht van stilte, vermijd 'prikkeldraadtaal'). De brede ervaring van de schrijvers – directieleden van de Dreamfactory – komt op je af in deze boeiende tekst."

C.M. Manni

---------------

Op hallo.kvk.nl 

Praktisch handboek over effectiviteit en adviseren

Over leidinggeven zijn stapels boeken geschreven. Leidingnemen is een ander verhaal, alsof dit een rol is die je overkomt en waar geen speciale eisen aan zijn verbonden. De auteurs Jan Willem van den Brink en Maarten van Os springen met dit boek in dit gat.

Het eerste hoofdstuk van het boek gaat vooral over de theorie van het leidingnemen. Ik vond dit zelf niet zo bijster interessant en ik wil je aanraden om je hier niet door af te laten schrikken. De rest van het boek is heel erg praktisch en is ook zonder dit eerste hoofdstuk prima te lezen.

In het tweede hoofdstuk wordt snel door een handvol theorieën heengegaan (Covey, ouder-kind relatie, belemmerende overtuigingen) die de basis vormen voor veel opleidingen over persoonlijke effectiviteit. Ook is in dit hoofdstuk aandacht voor adviesvaardigheden (aanhakend op de boeken van Peter Blok). Beide onderwerpen zijn mooi compact opgeschreven en zeer interessant voor elke beginnende ondernemer.

Van den Brink en Van Os werken deze twee theoretische hoofdstukken verder uit in een praktische handleiding (de laatste drie hoofdstukken). Hierin komt wel eens de nodige theorie aan bod, maar het is vooral een handleiding met praktische tips voor de praktijk.

Het boek ‘leidingnemen’ biedt meer dan de titel doet vermoeden. Het is een handzaam boek waarin zowel persoonlijke effectiviteit als adviesvaardigheden beknopt aan bod komen. Dit boek zit boordevol tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Heb je al ervaring als adviseur en opleidingen in adviesvaardigheden en persoonlijke effectiviteit gevolgd dan is dit boek vooral een opfriscursus. Heb je deze achtergrond nog niet dan is dit een must voor je als startende ondernemer.  Uiteindelijk is de relatie die je hebt je met opdrachtgever cruciaal voor je succes (en dus best een investering waard).

Joost van Hoek